Implicarea fan-ilor de pe Facebook – Cum se poate realiza?
Facebook este mai mult decat o retea de socializare. Companiile folosesc aceasta platforma pentru a-si obtine notorietatea, pentru a intra in legatura cu clientii si pentru a-si anunta ofertele. Cum poti sa iti atingi aceste scopuri? Cum sa iti tii fanii si cititorii implicati pe pagina ta? Este vorba de continut sau este vorba despre forma de prezentare? Citeste mai departe pentru a gasi raspunsurile la intrebarile tale.
Implicarea – ce inseamna:
Inainte de a intelege cum sa iti fidelizezi audienta trebuie sa stim ce inseamna implicarea. Pe Facebook, utilizatorii dau „like”, comenteaza sau raspandesc mesajele care sunt in sfera lor de interes. Aceste lucruri reprezinta implicarea. Este o versiune modificata a anuntului difuzat din gura in gura. Utilizatorii dau „like” pe mesaje si le distribuie, acestea devenid astfel vizibile prietenilor lor. In felul acesta poti crea o audienta cu adevarat importanta.
Cum sa determini implicarea? Inainte si dupa transmiterea mesajului:
Inainte de a-ti transmite mesajul, asigura-te ca este conceput pentru publicul tau tinta.. Elemente de umor inserate in mesaj fac ca acesta sa traiasca mai mult si sa implice cititorul. Daca ti-ai propus ca cititorul sa iti distribuie mesajul trebuie sa il implici emotional. De facpt implicarea emotionala a cititorilor determina intr-un mod major raspandirea mesajului tau. Odata ce ai transmis mesajul trebuie sa dai atentie asupra activitatilor determinate de el. Acestea pot fi comentarii sau critici. Raspunde-le intr-un mod pozitiv. Explica gandurile tale acolo unde simti ca este necesar. Chestiunile care determina oamenii sa gandeasca diferit si intrebarile care se nasc in jurul evenimentelor in desfasurare determina deseori niveluri mari de implicare pe Facebook. Da oamenilor subiecte despre care sa vorbeasca. Aminteste-ti: oamenii nu vor sa fie bombardati continuu cu informatii despre compania ta.
Secretele Mesajului:
Exista secrete pentru a crea un mesaj de exceptie? De fapt este vorba mai mult de urmat o strategie. Conform celor de la Forrester Research aceasta strategie trebuie sa tina cont de:
Audienta: Creaza un concept care se adreseaza audientei tale
Obiective: Stabileste-ti un obiectiv clar si comunica-l direct catre audienta ta. Evita sa comunici reclama ca si continut.
Strategie: Fixeaza-ti o strategie clara in minte. Invata cum poti incepe sa determini vanzari dupa ce cititorii tai sunt implicati in transmiterea si comentarea mesajelor tale.
Tactica: Intelege modelele de mesaje pe care fanii tai le plac cel mai mult si folosestele mai des.
Graficul de masurare a comentariilor:
Acest grafic este o buna modalitate de a determina nivelul de implicare asupra mesajului tau. Iti arata numarul vizitatorilor unici care s-au implicat pe pagina ta in ultimele 7 zile. Este foarte simplu: cu cat mai multi oameni vorbesc despre pagina ta cu atat creste nivelul de implicare.
Poza de ansamblu:
Te poti ajuta intotdeauna de masuratorile pe care le gasesti pe Facebook pentru a intelege cum a functionat fiecare dintre mesajele tale. Acestea te vor ajuta sa iti croiesti continutul pentru a se adresa exact audientei tale. Poti experimenta cu tipuri diferite de mesaje si, astfel, poti ajunge la rezultate de exceptie pentru pagina ta.
Concluzie: conecteaza-te, experimenteaza si construieste-ti marca ta pe Facebook!